Lichaamsgerichte coaching

Problemen die zich voordoen binnen je werk- of privésituatie kunnen van grote invloed zijn op je functioneren. Denk aan stress, spanningsklachten, verminderde concentratie, slecht slapen, oververmoeidheid of burn-out. Je komt dan makkelijk in een negatieve spiraal terecht.

Een coachingstraject zorgt voor het terugvinden van balans in je leven en je werk.

In deze sessies maak je op verschillende manieren verbinding met je lichaam. Door het contact met je lichaam kom je op een diepere laag van jezelf en kijk je op een nieuwe manier naar je eigen situatie. Er ontstaat rust en de aandacht kan zich verplaatsen van stagnatie naar de meest geëigende stap voor jou op dat moment. Dat geeft ruimte en je komt op een natuurlijke manier weer in FLOW. Een stap die aanvankelijk onmogelijk leek wordt concreet en haalbaar. De sessies zijn zeer effectief gebleken en zijn werkzaam bij verlies, angst, hooggevoeligheid, energieproblemen, groei- en (spirituele) veranderingsprocessen. Vaak hebben stressklachten en veel van het hierboven genoemde een relatie met houdings- en bewegingsproblemen. Juist deze relatie krijgt aandacht in deze coachingsessies.

Without taking a chance you can not know life!

Reshad Feild

Werkvormen die gebruikt worden zijn onder meer: ademwerk, technieken om te gronden, hands-on, body-mindcentering, dans en muziek, focussing en structuuropstellingen. Een belangrijke oefening is het aandachtig waarnemen van de subtiele signalen in het lichaam, de eigen gevoelens, gedachten en herinneringen (introspectie). Het opnieuw in contact komen met het eigen lichaam is op zichzelf al helend en verhelderend. Je lichaam spreekt en weet. De antwoorden op je vragen zijn dichterbij dan je denkt. Het aantal sessies en de frequentie hangen af van de vraag. Na een vrijblijvende kennismakingssessie doe ik een voorstel voor een traject op maat.

Tot de mogelijkheden behoren:
  • Individuele sessies in de ruimte van Tridance.
  • Individuele sessies wandelend, in de vrije natuur.
  • Relatie-coaching voor partnerrelaties of ouder-kindrelatie.
Meer info & aanmelden

Cliënten aan het woord

Durven kijken en voelen

Als 'drukke beweger' en zoekende naar mijn richting in het leven ben ik tot rust gekomen bij Francien. Haar coaching heb ik als helder, concreet en ongecompliceerd ervaren. Een verrijking van mijn binnenwereld waar ik nog altijd op teer. Francien heeft mij op subtiele wijze begeleid naar het durven kijken naar en voelen van mijn diepste zelf en zijn. Zeer waardevol en erg dankbaar hiervoor!

Mady

Mijn leven stroomt weer

Ik ben me beter in m’n vel gaan voelen en functioneer weer in mijn werk. De aandacht voor het aarden en een goede houding maakte dat ik me bewuster van mezelf werd. Vooral de aandacht voor het bekkengebied was voor mij een doorbraak. De beweging, afgewisseld met korte meditaties vond ik heel fijn. Mijn leven stroomt weer en ik voel me meer één geheel. Ik ben minder neerslachtig!

Mariska

Vaker een vrij gevoel

Zonder dat ik het wist was mijn dagelijks leven regelmatig verstoord door onderliggende trauma's. Nu voel ik me meestal vrij daarvan. Wat een verandering!

Ik weet nu wat ik zélf kan doen om weer in contact te komen met mezelf en om me vrijer te voelen als het even niet goed gaat.

Stephane