Lichaamsgerichte therapieDeze deels non-verbale individuele therapie helpt mensen met psychishe problemen zoals: depressie, verslaving, trauma, concentratieproblemen, angsten, rouw en verlies. Ook bij stress, vermoeidheid, houding- en bewegingsproblemen en problemen op het sociaal- emotionele vlak Is deze therapie zeer werkzaam.

Door gesprek, met aandacht voor het lichaam èn door in beweging te komen en de daaraan gekoppelde lijfelijke ervaringen leer je verbinding maken met dieper in het lichaam opgeslagen gevoelens. Oude patronen of emotionele ballast worden herkend en begrepen. Dit geeft inzicht en het ruimt op, zodat je met nieuwe kracht en energie en in contact met anderen, je eigen weg kunt gaan. Door de lichaamsgerichte manier van werken wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangesproken. Uiteindelijk ervaar je nieuwe belevings-, bewegings- en gedragsmogelijkheden en voel je je letterlijk beter in je vel.

De werkwijze is oplossingsgericht en er wordt gebruik gemaakt van dans en muziek, ademwerk waaronder de hartcoherentie-ademhaling, technieken om te gronden, body-mindcentering, hands-on, focusing en structuuropstellingen.

Na een eerste kennismakingssessie doe ik een voorstel voor een behandeltraject. Daarna neem je de tijd om te beslissen of je wil starten.

De sessies worden gegeven door Francien van de Wiel


Reacties:


Door de oefeningen die ik spelenderwijs kon toepassen heb ik de basis in mijn leven versterkt. De oefeningen gaven houvast in mijn dagelijks leven. De verschillende ervaringen en inzichten die ik daardoor kreeg in de sessies of daarbuiten hebben wezenlijk iets veranderd in mij. Ik ben een blijer mens.

Ik zie nu waarom ik vast hield aan mijn angst en ik weet hoe ik mijn angsten de baas kan zijn. Ik ken mijn valkuilen. Er is een wereld van nieuwe mogelijkheden voor me open gegaan en ik ervaar weer plezier in de dagelijkse dingen.

Het is fijn om meer contact met mijn lijf te hebben! Op onverwachte momenten kon ik het verschil van wel of niet geaard zijn duidelijk ervaren. Ik kan nu een natuurlijke houding aannemen zodat de energie vrij kan stromen. Ik kon weer voelen dat ik er toe doe. Ik besef dat hoe ik mij voel, mede bepaalt hoe men tegen mij aankijkt. Dus voor een groot deel heb ik het zelf in de hand! Een enorme ontwikkeling in een aantal weken!

Ik doe nog heel regelmatig jouw oefeningen en daar heb ik nog steeds heel veel steun aan! De aarding, het voelen, de hartcoherentie... Het zijn tools waar ik op terug kan vallen.

Ik heb geleerd dat mijn houding er voor kan zorgen dat ik me beter voel.
De respectvolle benadering en de aanwijzingen tussendoor hielpen mij.
De heerlijke ruime studio geeft op zichzelf al rust! Ik ben enorm veranderd en kan weer verder.

 
 Waar:

Turennestraat 25, Maastricht
 

Prijs:

€ 95,- voor een sessie van 75 minuten.
 

Vergoeding

Meerdere zorgverzekeraars vergoeden
vanuit de aanvullende verzekering.
Kijk onder deze link

Kijk hier voor inkomensafhankelijke korting

Voor info of aanmelding: contact opnemen
 

Geregistreerd lid:

FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen)

Nvdat (Ned. Vereniging voor danstherapeuten)


AGB-code:

Zorgverlener: 90-043521
Praktijk: 90-052265
Je vindt opnieuw vertrouwen
in de wijsheid van
je lichaam