Bartenieff Fundamentals3-daagse training door Marieke DelannoyBartenieff Fundamentals (BF) is een lichaamsgerichte methode waarbij het accent ligt op beweging en lichaamsbewustwording als een psycho-fysiek proces. Het regelmatig beoefenen van BF ondersteunt de ontwikkeling van een dynamische houding, coördinatie, flexibiliteit, mobiliteit, kinesthetisch bewustzijn en expressie. Het is een hulp bij het verminderen van blessures, lichamelijke beperkingen of klachten maar ook in het beter leren omgaan met stress.
Het doel van BF is bewegen met gemak, efficiëntie en expressie. Niet alleen je lichaams-bewustzijn maar ook je zelfbewustzijn wordt vergroot door de verbinding die wordt gemaakt met het interne proces van de bewegingservaring.

Het lichaam wordt opnieuw een thuisDeze training omvat 20 lesuren en is een brede introductie voor iedereen die wil kennismaken met Bartenieff Fundamentals. Het is tevens een verdieping voor wie hier al eerder mee heeft gewerkt. De kennis en vaardigheden die  je in deze training opdoet kun je makkelijk integreren in je eigen werk met dans, pilates, maar ook in elke andere vorm van beweging.
We werken met o.a. de lichamelijke organisatiepatronen en onderzoeken deze. We doen dit individueel en in tweetallen. Deze lichamelijke organistatiepatronen zijn gebaseerd op de motorische ontwikkeling van een kind en helpen ons als volwassenen effectiever te coördineren in beweging. Aan de orde komen o.a. vastgelegde basisoefeningen en vrije bewegings-improvisaties. De oefeningen zijn ondersteunend voor iedereen die geïnteresseerd is in het krijgen van een dieper begrip van beweging en dans.

De training is geldig als toelatingseis voor:
1. de opleiding in het Laban Bartenieff Movement System van EMOVE (Embodied Movement Institute). Deze nieuwe opleiding gaat van start in juni 2019 bij Codarts in Rotterdam. Voor meer informatie neem contact op met Marieke: d.marieke@hotmail.com of bekijk de website.
2. de opleidng Laban/Bartenieff Bewegings-studies van EUROLAB in Berlijn.


Meer informatie over Bartenieff Fundamentals

Meer informatie over Marieke Delannoy
Reacties van deelnemers:

'Ik heb ervaren dat Marieke de bewegingen zelf volledig belichaamde en dat vind ik echt enorm waardevol'

''De inhoud van de training was zeer compleet en ik heb veel geleerd!'

'Marieke heeft een heel fijne benadering en er is veel ruimte voor iedereen uit de groep'

'ik heb erg genoten en heb alles als  intens en diepgaand ervaren. De manier van aanbieden was aangenaam, zacht en af en toe met humor, wat ik leuk vond!


'De begeleiding was kundig, warm en belangstellend.'

'Ik heb weer heel veel bijgeleerd. Mijn lijf voelt echt 'gereoganiseerd'Waar

Studio Sally, AINSI
Lage Kanaaldijk 112-113
6212 NA MAASTRICHT


Data en aanmelden:

Deze training wordt sinds 2021 niet meer door Tridance maar door Marieke zelf georganiseerd.
Alle informatie is te vinden op haar website:
www.mariekedelannoy.com

Kosten

€ 310,-
Bij de prijs inbegrepen zijn:
- Een reader over de inhoud
- Koffie en thee


Voor inhoudelijke informatie

Bel Marieke Delannoy : 06-48409022
of mail: d.marieke@hotmail.com