Laban Movement Analyses3-daagse training door Marieke DelannoyDeze training introduceert de Laban Movement Analyses (LMA), ontwikkeld door Rudolf von Laban (1879-1958). Deze ervaringsgerichte en theoretische benadering van beweging richt zich op het begrijpen en ervaren van de basiselementen van al onze beweging. Met dit analysesysteem heeft von Laban een grote bijdrage geleverd in de danswereld in het begin van de vorige eeuw. Maar tegenwoordig wordt dit systeem ook in andere disciplines gebruikt waaronder: beeldend, theater, danstherapie, muziek, sport, antropologie en ook in culturele studies.


Movement  is  what  is  common  to  all  human  activities

Rudolf von LabanAls je meer zicht wilt krijgen op je eigen manier van bewegen, als je expressiever wil leren bewegen, je observatievaardigheden wil verbeteren of je bewegingsvocabulaire wil uitbreiden, dan is deze 3-daagse iets voor jou. Deze training is ook voor mensen die al bekend zijn met LMA en hun basiskennis willen opfrissen of verdiepen.
LMA is een systeem om beweging te begrijpen, analyseren, beschrijven en noteren. LMA helpt je om beter te observeren, articuleren en choreograferen. Het biedt een meerwaarde voor de performancekwaliteit van dansers en acteurs, en het vormt een goede basis voor improvisatiewerk. Daarnaast leer je een duidelijke taal te gebruiken om te praten over beweging. De praktijkervaringen worden theoretisch onderbouwd, maar we gaan vooral veel experimenteren en improviseren in beweging. Exploratie van Laban's basisprincipes “Effort”, “Space”, “Shape”, “Body”, “Relationships” en “Phrasing”, geven inzicht en basiskennis van de Laban Movement Analysis. We observeren deze principes bij onszelf en bij anderen. Er zullen ook momenten van reflexie zijn waardoor je deze principes kunt verbinden met je eigen interesse(s) en werkgebied.

De training omvat 20 lesuren en is bedoeld voor danstherapeuten, acteurs, dansers, dansdocenten, theaterdocenten en voor iedereen die geïnteresseerd is in beweging.

De training is geldig als toelatingseis voor:
1. de opleiding in het Laban Bartenieff Movement System van EMOVE (Embodied Movement Institute). Deze nieuwe opleiding gaat van start in juni 2019 bij Codarts in Rotterdam. Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Marieke: d.marieke@hotmail.com of bekijk de website.
2. de opleidng Laban/Bartenieff Bewegings-studies van EUROLAB in Berlijn.

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.


Informatie over Marieke DelannoyReacties van deelnemers:

'De training geeft houvast in HOE naar beweging te kijken en inzicht in hoe ikzelf beweeg. Het is een enorme verrijking.'

'Marieke is totaal verbonden met de Laban / Bartenieff movement, bevlogen, deskundig en een uitstekend docent. Ze heeft met een rijk scala aan oefeningen, humor en lekkere muziek de volledige aandacht voor iedere deelnemer. De soms ingewikkelde theorie weet ze zodanig aan te bieden dat het begrippenkader navolgbaar is en óók helder wordt. Klasse!'

'Een fijne afwisseling van theorie en praktijk!'

'Drie hele interessante dagen waarin ik veel over mijn iegen lichaam en beweging geleerd heb. Maar ook over het  observeren van beweging bij anderen.'

 


Waar

Studio Sally, AINSI
Lage Kanaaldijk 112-113
6212 NA
MAASTRICHT


Data en aanmelden:

Deze training wordt sinds 2021 niet meer door Tridance maar door Marieke zelf georganiseerd.
Alle informatie is te vinden op haar website:
www.mariekedelannoy.com

Kosten

€ 310,-
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW
Bij de prijs inbegrepen zijn:
- Een reader over de inhoud
- Koffie en thee

Accreditatie

Accreditatie bij de SRVB is eenvoudig
zelf aan te vragen

Voor inhoudelijke informatie

Bel Marieke Delannoy : 06-48409022
of mail: d.marieke@hotmail.com