Zichtbaar zijn

Tweewekelijkse training voor vrouwen door Francien van de Wiel
 

Maak ruimte voor jezelf en reken af met wat je tegenhoudt!   
            
Deze intensieve groepstraining van 8 middagen is voor vrouwen die vanuit hun eigenheid aanwezig en zichtbaar willen zijn. Je herkent overlevingspatronen die beperkend zijn geworden en leert deze stap voor stap loslaten. Je talenten en kwaliteiten komen tevoorschijn! Je kunt ze opnieuw gaan zien en leert ze inzetten in je leven van alle dag.

Zichtbaarder worden in je eigen leven is juist belangrijk in die situaties waarin je geneigd bent te 'verdwijnen'. We hebben allemaal onze vluchtmechanismen. Dat is op zich niet verkeerd want soms is het nodig even 'onzichtbaar' te zijn. Maar op een goed moment worden deze mechanismen beperkend of zelfs verstikkend. Dan is het tijd deze los te laten zodat er weer FLOW in je leven komt. Het werken in een kleine en veilige groep is inspirerend, je geeft of ontvangt onderling steun, begrip en vertrouwen en er is herkenning.

Door de lichaamsgerichte manier van werken ontdek je gewoonten van jezelf die normaal onder de oppervlakte blijven. Expressie, seksualiteit, angst en onzekerheid komen aan de orde, met respect voor alles wat is. De verschillende aspecten van ieders persoonlijkheid worden in relatie gebracht met lichaamshouding, lichaamsbeleving en beweging. Omdat je lichaam door het volgen van deze cursus opnieuw vertrouwen kan ervaren,  wordt een nieuwe  dimensie van je ‘vrouw zijn’ belicht. De dimensie waarin er ruimte ontstaat voor jezelf. We maken gebruik van dans en beweging, chakra-psychologie, grondingsthechnieken, lichaamshouding, ademwerk en visualisatietechnieken.

Terwijl wezenlijke thema’s aan de orde komen zal de cursus lichtheid brengen en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Ervaring in dans en beweging is niet nodig.Reacties van deelnemers:

Ik heb nog nooit in zo'n korte periode zoveel geleerd over mezelf. Het is heerlijk om me vrijer te voelen! Mijn oordelen waarmee ik mezelf beperkte bepalen mij niet meer. Ik ben daardoor meer aanwezig en letterlijk meer zichtbaar.

Ik ervaar veel meer vertrouwen en voel me zekerder. De tools uit deze training gebruik ik dagelijks. Een prachtig traject. Dankejwel Francien!

De training 'zichtbaar zijn' is een hele prettige training. De groep is klein en dat  voelde meteen vertrouwd. Ik wilde graag meer balans in mijn leven en minder vluchten. De training heeft mij handvatten hiervoor gegeven. Ik kan nu beter gronden.

De grondingsoefeningen kan ik regelmatig toepassen en het helpt mij om minder in mijn hoofd te zitten en dichter bij mijzelf te blijven. Mijn vluchtgedrag is verminderd. Ik kan makkelijker accepteren dat geluk niet altijd  aanwezig is en dat het  zit  in de kleine dingen te zien. In moeilijke situatie was ik geneigd de moeilijkheden buiten mijzelf te leggen, dat gaf weerstand naar alles en iedereen. Dat kost uiteindelijk veel energie want ik kan de omgeving niet veranderen. Tijdens de training ben ik gaan inzien dat ik zelf verantwoordelijk ben. Dat geeft rust.

Zichtbaar zijn als naam van de training vind ik heel toepasselijk. Dit woord zal voor mij altijd een speciale betekenis houden. Dank groepsgenoten maar bovenal natuurlijk Francien.

Ik had veel vragen over hoe verder in mijn werk. Door de zichtbaar-zijn training voel ik me letterlijk meer aanwezig en ervaar daardoor meer keuzevrijheid op allerlei vlakken en dus ook binnen mijn werk. Dat voelt prettig. Er zijn meer mogelijkheden dan ik vooraf dacht. De keuze's liggen ook op een ander vlak dan ik vooraf dacht.


 
Waar en wanneer

Lokatie en data volgen
       

Tijd

14.00 u. tot 16.30 u.
 

Deelneemsters

Een kleine groep waarborgt de individuele aandacht.
 

Prijs

€ 650,-   (incl. 1 individuele sessie)
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW

Aanmelden en kennismaken

Gebruik het inschrijfformulier dan wordt je gebeld.