Workshops

Werk je met mensen en ben je op zoek naar verdieping en nieuwe inzichten? Bekijk dan de informatie over deze lichaamsgerichte workshops! Ook als je voor jezelf verdieping zoekt en beknellende patronen los wilt laten, ben je van harte welkom.

In de workshops ‘Leven vanuit je hart’ deel 1 en 2 maak je de reis van je hoofd naar je hart en leer je hoe stress te reduceren is via de ademhaling. Het is een uitnodiging om je hart weer het middelpunt van je leven laten zijn.

Dit scholingsaanbod is CRKBO geregistreerd.

Je bereikt je volle potentieel wanneer je hart open is

Paulo Coelho

Leven vanuit je hart 1

Ons hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en in ons gevoel van welbevinden. Wil jij je hart weer het middelpunt van je leven en je werk laten zijn? Dan is deze dag geknipt voor jou! Hoofd en hart komen weer bij elkaar.

We gebruiken dans, adem- en bewegingsoefeningen. Zowel het fysieke hart als het energetische hart krijgen aandacht en je zult ontdekken hoezeer deze verbonden zijn. Na deze dag ervaar je minder weerstand in leven en werk. Ook krijg je tools om stress te reduceren en heb je makkelijker contact met jezelf, met anderen en met je omgeving.

De dans zorgt voor verbinding met de aarde en met je lichaam en je ervaart via de adem direct het effect van de hartcoherentie ademhaling. Hartcoherentie wil zeggen dat er een ritmische samenhang bestaat tussen de korte en lange pauzes van het hartritme. Als  je hartritme coherent is voel je je ontspannen en tegelijkertijd alert. Er is dan harmonie tussen hoofd en hart. Dit is de toestand van de optimale ervaring, een toestand die ook wel FLOW genoemd wordt. In deze toestand kun je zonder tussenkomst van gedachten bewegen en aanwezig zijn vanuit je hart. Je komt fysiek, emotioneel en mentaal meer in balans en stress wordt gereduceerd. Dit zorgt voor FLOW en werkt door in het leven van alledag.

De begrippen hartcoherentie en hartritme-variatie worden uitgebreid toegelicht en verduidelijkt.

Ja, ik wil me aanmelden

Wanneer:

16 november 2024
van 10 tot 17 uur

Waar:

Studio Tridance
Turennestraat 25 Maastricht
(4 min. lopen vanaf het NS station)

Prijs:

€ 95 per dag (incl. koffie, thee en hand-out)
50% korting voor studenten

Wanneer:

Datum volgt
van 10 tot 17 uur

Waar:

Studio Tridance
Turennestraat 25 Maastricht
(4 min. lopen vanaf het NS station)

Prijs:

€ 95 per dag (incl. koffie, thee en hand-out)
50% korting voor studenten

Leven vanuit je hart 2

Deze workshop is een vervolg op ‘Leven vanuit je hart’ deel 1.

Wil je na de eerste workshop weten hoe je leven vanuit je hart echt in praktijk kunt brengen? Dan ben je van harte welkom bij deze vervolgdag.

Leven vanuit je hart gaat lang niet altijd makkelijk of vanzelf. Door oude pijn of factoren van buiten raken we soms voor korte of langere tijd bij ons hart vandaan.
We onderzoeken wat er nodig is om vanuit je hart aanwezig te blijven in het leven van alledag.

We gaan dieper in op beweging en dansen vanuit je hart en daarmee op de vraag wat ‘Leven vanuit je hart’ eigenlijk wil zeggen.

In deze workshop ontdek je wat je kunt doen en kunt laten om de verbinding met je hart te herstellen. Om uiteindelijk te kunnen voelen wat je werkelijke verlangens zijn.

We werken met dans en de adem waaronder de hartcoherentie ademhaling.

Ná deze dag weet je meer over jezelf en heb je extra tools om in de FLOW van het leven te blijven!
Jouw leven!

Ja, ik wil me aanmelden

Dit zeggen deelnemers

Mooie combinatie

De combinatie van dans/beweging en de hartcoherentie-ademhaling hebben voor mij heel goed gewerkt. Beiden hebben elkaar versterkt.
De achtergrondinformatie over hartcoherentie was helder en het oefenen met de ademhaling zeer nuttig. In combinatie met de dans/beweging mooi opgebouwd en een prachtige ervaring!

Paul

De warmte in mijn hart bleef...

Dit was niet gewoon een workshop, dit was een heel bijzondere dag!
De warmte in mijn hart bleef lang bij me en de handvaten hielpen me verder in mijn leven en werk.

De gezamenlijke afronding bood veel ruimte om te onderzoeken hoe ik verder wil en kan met dit mooie thema. Dankjewel Francien!

Maria

Meer in verbinding

Francien vertelt duidelijk en gestructureerd over Hartcoherentie en de effecten daarvan op je gezondheid.
De inzichten worden gedurende de dag een lijfelijke ervaring en met iedere dansopdracht kom ik meer in verbinding met mijn eigen Flow….
Uiteindelijk, in relatie met mezelf en de ander, heeft zich een zeer positief gevoel tastbaar gemaakt. Dat is niet in woorden te vatten.

Marcella