Laban Bartenieff Movement System


Vier workshops met Marieke DelannoyWorkshops van één dag voor wie eerder een Bartenieff of Laban introductietraining heeft gevolgd.
Deze dagen geven verdieping, nieuwe inspiratie en zorgen voor opfrissing van de eerder opgedane ervaringen met het Laban Bartenieff Movement System.
Per dag staat één categorie centraal en wordt al ervarend een thema onderzocht en uitgediept.

Bij aanmelding voor alle 4 de workshops is de prijs € 300 (d.w.z. € 75 per dag)
De prijs voor één dag is € 90.


20 december 2019: Space

De harmonie van de ruimte noemen we in Labantermen: 'Space-harmony'. Alles rondom het vergroten van ruimtelijk bewustzijn in beweging werkt op een zelfde manier dan harmonie in muziek. Wanneer alle elementen samen vallen, als bij een puzzel, voel je letterlijk en figuurlijk meer ruimte, binnen in je, om je heen en in de algehele ruimte. Wat een uitdaging dit uit te diepen in beweging en dans!


17 januari 2020: Effort

Gevoel in beweging en beweging in gevoel. Op deze dag zorgen we voor opfrissing en herhaling van de verschillende effort kwaliteiten. Daarnaast ervaren en onderzoeken we tijdens deze dag de relatie tussen gevoelens en dynamische kwaliteiten. Een dag vol (dans)ervaring, expressie en ook veel gelegenheid voor observatie en implementatie.


7 februari 2020: Shape

Deze dag gaat over de relatie van het lichaam met de ruimte en de verbinding daartussen. Bedoeld als tegenwicht op het steeds groter appel dat gedaan wordt op directionele bewegingen. Denk daarbij aan scrollen en swipen. We onderzoeken het drie-dimensioneel aanpassen van onze vorm aan de omgeving.
'It is this ability for adaptation that extends human potential and empowers us as individuals.' (Karen Studd)

6 maart 2020: Body

Rotation, rotation...  Bartenieff zei: 'When you're in doubt, then rotate', en het werkt! Als je vast zit in beweging of in een bepaald gebied van je leven geeft rotatie een andere blik op de werkelijkheid, helpt nieuwe wegen te vinden, doorstroming te voelen en mobiliteit en creativiteit te ervaren.
Met dit mooie thema werken we op deze 4e dag.

Waar

Studio Tridance
St. Theresiaplein 10
Maastricht


tijden

10.30 u tot 16.30 u.

Vanaf 10 u. ontvangst met koffie en thee
Om 16.30 u. afronding met koffie en thee


prijs

Bij aanmelding per dag: € 90
Bij aanmeldingen voor 4 dagen: € 300

Aanmelden

Maximaal 8 deelnemers!
Aanmelden kan tot uiterlijk 10 dagen
vóór iedere datum via het inschrijfformulier