Het verstand kent niets wat niet eerst gevoeld werd

Anoniem

Individuele therapie

Deze therapie helpt mensen met psychische problemen zoals: depressie, trauma, concentratieproblemen, angsten, eetproblemen, rouw en verlies. Ook bij stress, vermoeidheid, burn-out, houdings- en bewegingsproblemen en problemen op het sociaal-emotionele vlak Is deze therapie zeer werkzaam.

Door gesprek, met aandacht voor het lichaam én door in beweging te komen en de daaraan gekoppelde lijfelijke ervaringen, leer je verbinding maken met dieper in het lichaam opgeslagen gevoelens. Oude patronen of emotionele ballast worden daardoor makkelijker herkend en begrepen. Je leert ook ruimte geven aan verdriet en pijn. Dit geeft inzicht en het ruimt op, zodat je met nieuwe kracht en energie en in contact met anderen, je eigen weg kunt gaan. Door de lichaamsgerichte manier van werken wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam aangesproken. Uiteindelijk ervaar je nieuwe belevings-, bewegings- en gedragsmogelijkheden en voel je je letterlijk beter in je vel.

De werkwijze is oplossingsgericht en er wordt gebruik gemaakt van dans en muziek, ademwerk waaronder de hartcoherentie-ademhaling, technieken om te gronden, body-mindcentering, hands-on, focusing en structuuropstellingen.

Bij een eerste kennismakingssessie doe ik een voorstel voor een behandeltraject. Daarna neem je de tijd om te beslissen of je wilt starten.

Meer info & aanmelden

Danstherapie in een groep

Minder praten, meer doen. In deze groepstherapie worden dans, beweging en muziek op methodische wijze ingezet met als doel herstel, behoud en verbetering van het psychisch en lichamelijk functioneren. We gebruiken o.a. grondingstechnieken, ademwerk, visualisatietechnieken.

In een groep ontstaat als vanzelf sociale interactie. Je leert omgaan met spanning, angst en onderling contact. Samengevat is het belangrijkste thema: ruimte innemen en jezelf kunnen en durven zijn in relatie met anderen.

Bedoeld voor mannen en vrouwen die letterlijk en figuurlijk in beweging willen komen en zich opnieuw willen verbinden met hun lichaam. Op een rustige en zachte manier maken we los wat niet meer zo makkelijk beweegt. Bewegen, dansen en ervaringen delen maakt blij, werkt stimulerend, verbindend en inspirerend!

De dans en de ademoefeningen zorgen voor stressreductie. Bovendien zorgt beweging voor de aanmaak van stoffen in de hersenen die je meer ontspannen en blij doen voelen. Dit geeft rust in je hoofd. Er ontstaat ruimte voor nieuwe gedachten. Je raakt meer thuis in je lichaam en kijkt na een sessie positiever naar jezelf! Omdat ik werk met een kleine groep is er veel individuele aandacht.

Veiligheid en bescherming van privacy staan voorop.

Deze activiteit gaat van start als er voldoende deelnemers zijn. Laat het weten als je belangstelling hebt!

Meer info & aanmelden

Wanneer je lichaam danst met aandacht komt je hoofd tot rust.

Cliënten aan het woord

Mijn angst de baas

Ik zie nu waarom ik vast hield aan mijn angst en weet beter hoe ik mijn angsten de baas kan zijn. Ik ken mijn valkuilen.

Mijn angsten de baas zijn betekent niet dat ze helemaal zijn verdwenen. Er is minder angst voor de angst en ik kan er beter mee omgaan.

Er is een wereld van nieuwe mogelijkheden voor me open gegaan en ik ervaar weer plezier in de dagelijkse dingen.

Vincent

Ik kan weer verder

Ik was me voor deze sessies nauwelijks bewust van mijn lichaam en manier van bewegen. Heb geleerd dat mijn houding er voor kan zorgen dat ik me beter voel. Pijn en ongemakkelijke gevoelens toelaten heb ik echt moeten leren, dat was nieuw. Ik hoef er nu niet meer tegen te vechten.
De respectvolle benadering en de aanwijzingen tussendoor hielpen mij.
Ik ben veranderd en kan weer verder.

Myrthe

Minder pijn en meer energie

Mijn vermoeidheid beheerste alles in mijn leven maar sinds ik deze sessies volg heb ik minder pijn en kan meer aan. Ik kan weer voelen dat er ruimte is om een keuze te maken. Ruimte om iets te doen voor mezelf óf voor een ander. Iets te doen waar ik energie van krijg. Ik kon vroeger die stap niet nemen. Nu weet ik hoe. Ik voel me sterker en omdat mijn zelfvertrouwen is gegroeid kan ik negativiteit beter hanteren.

Rita