Behalve therapie en coachings-sessies worden bij tridance trainingen en workshops aangeboden.  Francien van de Wiel is de initiator en de drijvende kracht achter de activiteiten, die een onderdeel zijn van de Stichting voor Bewustmakende Dans en Beweging.

Waar nodig wordt doorverwezen naar of samengewerkt  met huisarts, psychiater, osteopaat, psycholoog. Sinds 2018 werken we samen met Praktijk voor psychiatrie Griend 3 in Maastricht.

De naam: Tri betekent drie. Het getal drie is in oude tradities het getal van de eenheid. De mens vormt een drie-eenheid met twee werelden, de aardse en de geestelijke.
  De mens beweegt zich tussen beide en is de verbindende schakel. Bij dans en bezielde beweging zijn materie (het lichaam) en spiritualiteit (de geest) onlosmakelijk verbonden. Evenwicht tussen lichaam en geest is nodig om in harmonie te kunnen leven en is essentiëel voor een goede gezondheid.

wie wij werkelijk zijn wordt niet zichtbaar in stilstaan, maar in ons bewegen en in dat wat ons doet gaanFrancien van de Wiel

 

Francien van de Wiel is Danstherapeut, coach en lichaamsgericht therapeut.
Na 15 jr. werkzaam te zijn geweest als dansdocent/consulent in het basisonderwijs volgde ze de opleiding Bewegings-expressie-therapie bij Fontys Hogescholen en is sinds 1999 werkzaam in haar praktijk 'Tridance' in Maastricht. Ze is geregistreerd lid bij de FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen) en lid van de NVDAT (Ned. Vereniging voor Danstherapie).

In haar huidige werk zijn het bewegende lichaam, psychologie en spiritualiteit onlosmakelijk verbonden. Francien heeft een warme en persoonlijke werkwijze en spreekt ieder aan op eigenheid, creativiteit en mogelijkheden.
Ze heeft zich o.a. geschoold in de werking  van het hart en de hartcoherentie ademhaling. Dit in relatie tot stressreductie en algeheel welbevinden.

 
 

Francien: ‘De relatie tussen menselijk gedrag en het bewegend lichaam heeft mijn grote interesse, zowel in privé als professionele context. Ik leer mensen luisteren naar de eigen lichaamstaal en met mijn levenservaring en kennis help ik ze thuiskomen in hun lichaam en hun leven.'

'Het opnieuw luisteren naar de taal van het lichaam is een verfijnde kunst en van het grootste belang, om fit en gezond te blijven en om te kunnen meebewegen in deze hectische tijd.'

Het menselijk lichaam is een instrument tot zelfkennis en
bewustwording.Marieke Delannoy.
  Marieke Delannoy  studeerde in oktober 2009 af aan de opleiding Laban/Bartenieff Bewegingsstudies, ‘Eurolab’ in Berlijn. Ze is een CLMA (Certified Laban Movement Analyst). Daarnaast is ze danstherapeute en geregistreerd lid van de NVDAT (Nederlandse Vereniging voor Danstherapie).

In 2001 heeft ze de opleiding ‘Vaktherapie dans en beweging’ afgerond en sindsdien gaf ze dans en beweging aan verschillende doelgroepen. Sinds 2009 geeft ze de trainingen Laban / Bartenieff Fundamentals bij Tridance. Ze werkte 12 jaar als danstherapeute bij het U-center in Epen, geeft  Mindfullness trainingen en geeft de trainingen Dansante fysiotherapie bij Psychfysio.

Sinds juli 2019 is ze samen met collega's gestart met een opleiding in het Laban Bartenieff Movement systeem: EMOVE instituut


Ze heeft ervaring in moderne dans, jazz, street-dance, primitieve dans en dansexpressie.
 

Marieke: ‘Ik werk graag vanuit verschillende invalshoeken.

Ik ben absoluut overtuigd van de kracht van dit medium

Een altijd terugkerend aspect in mijn manier van werken is de combinatie van lichaamsgerichte werkvormen met de creatieve aspecten van dans. Dans is mijn passie en ik ben absoluut overtuigd van de kracht van dit medium. Je lichaam is een prachtig instrument wat je altijd met je meedraagt.
Hoe je beweegt, dat ben jij!’