Leven vanuit je hart   1


Workshop door Francien van de WielOns hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en in ons gevoel van welbevinden.
Wil jij je hart weer het middelpunt van je leven en je werk laten zijn? Dan is deze dag geknipt voor jou!

Je ervaart opnieuw de verbinding met je hart. We gebruiken dans, adem- en bewegingsoefeningen. Zowel het fysieke hart als het energetische hart krijgen aandacht en je zult ontdekken hoezeer deze verbonden zijn. Na deze dag ervaar je minder weerstand in leven en werk, heb je tools om stress te reduceren en ben je meer in contact met jezelf, met anderen en met je omgeving.

Je bereikt je volle potentieel
als je hart open is.

                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                   Paulo Coelho

De dans zorgt voor verbinding met de aarde en met je lichaam en je ervaart via de adem direct het effect van de hartcoherentie ademhaling.
Hartcoherentie  wil zeggen dat er een ritmische samenhang bestaat tussen de korte en lange pauzes van het hartritme. Als  je hartritme coherent is voel je je ontspannen en tegelijkertijd alert. Er is dan harmonie tussen hoofd en hart. Dit is de toestand van de optimale ervaring, een toestand die ook wel FLOW genoemd wordt. In deze toestand kun je zonder tussenkomst van gedachten bewegen en aanwezig zijn vanuit je hart. Je komt fysiek, emotioneel en mentaal meer in evenwicht en stress wordt gereduceerd. Dit zorgt voor FLOW en werkt door in het leven van alledag.

De begrippen hartcoherentie en hartritme-variatie worden uitgebreid toegelicht en verduidelijkt.
De oefen-cd  ‘Laat je hart ademen’ (binnenkort als MP3) met laagdrempelige oefeningen krijgt een korte introductie. Voor professionals is er een hand-out met de volledige tekst. Met deze hand-out  zijn de oefeningen eenvoudig te gebruiken in de eigen werksituatie.

_________________________________________________________________________________


Leven vanuit je hart   2


Workshop door Francien van de Wiel


Deze workshop is een vervolg op 'Leven vanuit je hart' deel 1.
Wil je na 'dag 1' weten hoe je 'leven vanuit je hart' echt in praktijk kunt brengen?
Dan ben je van harte welkom bij deze vervolgdag.

Leven vanuit je hart gaat lang niet altijd makkelijk of vanzelf. Door oude pijn of factoren van buiten raken we soms voor korte of langere tijd bij ons hart vandaan.
Wat is er nodig om vanuit je hart aanwezig te blijven in het leven van alledag?
Tijdens deze workshop onderzoek je je valkuilen en persoonlijke verlangens. We gaan dieper in op beweging en dansen vanuit je hart en op de vraag wat 'Leven vanuit je hart' eigenlijk wil zeggen. En wat wil het zeggen als je de verbinding mist met je hart? Je ontdekt wat je kunt doen en kunt laten om deze verbinding te herstellen
We werken ook déze dag met dans en de adem waaronder de hartcoherentie ademhaling.

Na deze dag weet je meer over jezelf en heb je extra tools om in de FLOW van het leven te blijven!
Jouw leven!

_______________________________________________________________________________

Reacties:

Dit is niet gewoon een workshop, dit is een heel bijzondere dag!
De warmte in mijn hart bleef lang bij me en de handvaten hielpen me verder in mijn leven en werk.

Francien vertelt duidelijk en gestructureerd over Hartcoherentie en de effecten daarvan op je gezondheid.
De inzichten worden gedurende de dag een lijflijke ervaring en met iedere dansopdracht kom ik meer in verbinding met mijn eigen Flow….
Uiteindelijk, in relatie met mezelf en de ander, heeft zich een zeer positief gevoel tastbaar gemaakt. Dat is niet in woorden te vatten.

De gezamenlijke afronding bood veel ruimte om te onderzoeken hoe ik verder wil en kan met dit mooie thema. Dankjewel Francien voor deze ervaring!

Wat een fijne en mooie workshop!

De combinatie van dans/beweging en de hartcoherentie-ademhaling hebben voor mij heel goed gewerkt. Beiden hebben elkaar versterkt.
De achtergrondinformatie over hartcoherentie was helder en het oefenen met de ademhaling zeer nuttig. In combinatie met de dans/beweging mooi opgebouwd en een prachtige ervaring!

 

Wanneer:

Dag 1: Zaterdag 8 oktober 2022
van 10.00 tot 17.00 u.

Dag 2: Zaterdag 11 maart 2023
van 10.00 tot 17.00 u.

Waar:

Plaats wordt nog bekend gemaakt

Prijs:

€ 85,-  per dag (incl. koffie, thee en hand-out)

AANMELDEN  VIA DEZE LINK
Deze cd is tot stand gekomen in samenwerking met Regine Herbig en ingesproken op muziek door mijzelf. Te bestellen bij: uitgeverij de Toorts (binnen kort als MP3-bestand)